Project Specs

Location: Vancouver, British Columbia
Climate Zone: Cool-Temperate
Building Type: Multi-Unit Residential
Project Phase: Certified
Certification Type: Passive House Classic
Year of Construction: 2017
Gross Floor Area (m2): 2868
Treated Floor Area (m2): 2110.6
PHPP Verification: Download

Project Description

This is a cohousing project containing 25 residential units plus a range of common house facilities. The units have been designed for the individual cohousing group members within a building form contained by a tight rezoning massing envelope. The form of the building is six stories in height with a common accessible green roof area, constructed over a concrete parkade. Important to the concept is a southwest facing court – the main common spaces open onto the court which also is overlooked by the common circulation at each building level. The ground level units are two-storey townhome type, other units are single level apartments.

The structure is wood frame construction with a double exterior wall to achieve high insulation and air tightness. Roof insulation is installed both in the joist cavity and continuously above the structure. Unit ventilation is provided by HRV’s located along the upper corridors, where common area access facilitates maintenance; each HRV laterally serves several units on each level.


Thermal Envelope


Mechanical System